Официално: Установиха първите виновни за ужаса на АМ „Струма”, ето какво се случи с тях ВИДЕО

Уволнени са двама митничари от Република Северна Македония, допуснали автобуса у нас без разрешително

Двама митничари са пропуснали автобуса, който катастрофира на магистрала „Струма” през границата въпреки липсата на документи. Това обявиха от митническата управа на Република Северна Македония, предаде БНТ.

Срещу двамата служители са взети мерки и те са отстранени от работа. Предстои да бъде санкциониран и техният пряк ръководител.

В системата на митницата не е отразено автобусът да е имал разрешително за международен превоз на пътници.

Излизането на автобуса от държавата изобщо не е отразено в митническата система, според първоначалната проверка.

„Новините от последните часове са, че митническата вътрешна комисия е извършила проверка на граничния пункт „Деве Баир” и там е установено, че двама митничари не са си свършили работата. Пропуснали са автобуса с нередовни документи.

Заради това те ще бъдат отстранени от работа. Техният ръководител ще бъде санкциониран”, това заяви пред NOVA главният редактор на македонския сайт „Трибуна” Атанас Величков.

„По принцип политиката на фирмите е да дават международни курсове на опитни шофьори. Най-вероятно шофьорът на автобуса е бил опитен и ако е направил грешка, това трябва да го каже самото разследване”, каза още той.

„В медиите се появи информация, че в автобуса е имало пиротехника за Нова година. От фирмата превозвач съобщиха във Facebook, че това не е истина и че в автобуса няма тайници, в който може да се сложи нафта или такава пиротехника”, посочи още Величков.

https://www.vbox7.com/play:c446691f5e

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене