Версията за конрабандно гориво в багажника върви от уста на уста като основа според хората в Пиринският край, истината е че те знаят за какво става въпрос. 

Контрабанда с гориво от Турция стои зад трагедията с автобуса-ковчег на АМ Струма! В Пиринско това е ежедневние?

Северономакедонският автобус-ковчег, запалил се на АМ „Струма“, вероятно е превозвал туби с нафта или бензин и това обуславя страшния взрив и овъглени ламарини и тела. В Турция, откъдето е тръгнал автобусът, горивото е много евтино.

Превозното средство е ударило пътен знак, излетял на около 45 метра, а шофьорът се е заблудил. Няма спирачен път. Според ВаскоПиргов, който е служител на областна администрация Перник и е един от първите, които са пристигнали на мястото на катастрофата, превозното средство се е движило с несъобразена скорост.

Основната причина по думите му е човешка грешка от страна на водача. Пиргов е отишъл на мястото на инцидента малко след 3 ч. тази нощ. По негови думи минути преди тежката катастрофа автобусът е спрял на бензиностанция, което изключва версията водачът да е заспал зад волана. „Страничната врата беше отворена. Хората са опитвали да излязат и така са си останали“, посочи още Пиргов.

Проучване на Топ Преса показва, че контрабандата с гориво от Турция в нашия район е ежедневие и нова мода. В Турция цената и на дизела и на бензина са повече от педсет процента по евтини отколкото в България, Македория или Сърбия. Тубите с гориво се декларират като перилни препарати на границата, има начин как митничарите да си затворят очите и схемата върви. Версията за конрабандно гориво в багажника върви от уста на уста като основна според хората в Пиринският край, истината е –  те знаят за какво става въпрос.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене