Бивш областен управител и депутат напусна ГЕРБ

Митко Стайков съобщи лично за решението си във Фейсбук

Бившият областен управител на Търговище и депутат в краткото 45-то Народно събрание Митко Стайков напуска ПП ГЕРБ и поста си на общински председател на партията в Омуртаг. Това съобщи самият той с изявление във Фейсбук.

Стайков обяснява оставката си с „дълбоки различия“ с кмета на Търговище Дарин Димитров.

Ето какво пише Стайков в социалната мрежа: „Уважаеми приятели, Искам да Ви съобщя едно свое добре обмислено решение – оттеглям се от членството си и от позицията на общински ръководител на ПП ГЕРБ – Омуртаг. Дълбоките различия, които имам с водените политики на местно ниво от областния координатор на ПП ГЕРБ д-р Дарин Димитров са непреодолими и няма как да продължим да работим заедно в тази политическа партия. Чувствам се удовлетворен и смятам, че съм изпълнил дълга си към всички на които съм успял да помогна.  Затова оставам верен на себе си и ще продължа да помагам с каквото мога. Бъдете здрави“.

 

 

Стайков беше областен управител на Търговище от 2009 до 2013 г. при първото правителство на Борисов. През 2011 г. той прибира най-големия бонус от всички останали областни управители в страната, 4920 лева над заплатата си, посочва Уикипедия. След това Стайков за втори път беше назначен за областен управител на Търговище и заемаше този пост от 2017 г. до март 2021.

Припомняме, че името на областния управител на Търговище Митко Стайков влезе в новините през пролетта на миналата година, когато синът му Калоян Стайков предизвика пътен инцидент, но случаят не беше включен в полицейския бюлетин на дирекцията на МВР в Търговище.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене