Ловно-рибарско дружество „Сокол 1911”-Благоевград чества 110 г. с концерт на Ансамбъл „Пирин”

С тържествено събрание и концерт на Ансамбъл „Пирин” Ловно-рибарско дружество „Сокол 1911”-Благоевград чества утре своята 110-годишнина. Празничното събитие ще се проведе в зала „Яворов”, като на него ще присъстват част от близо 1500-те членове на организацията от общините Благоевград и Симитли. Специален гост ще е председателят на Националния ловно-рибарски съюз – инж. Васил Василев. Покани са изпратени до кметовете на Благоевград – Илко Стоянов, и Симитли – Апостол Апостолов, до директора на ЮЗДП – Дамян Дамянов, до шефове на горски стопанства, както и до представители на институции, с които риболовците и ловците от двете общини си партнират.

„Празникът ни ще започне в 18,30 часа с официални приветствия и с освежаване знамената на ЛРД „Сокол 1911” и на ловните дружинки. След това ще има концерт на Ансамбъл „Пирин”, който ни е подарък от кмета на община Благоевград – Илко Стоянов. Благодаря от името на всички наши членове на градоначалника за жеста”, сподели днес председателят на благоевградското сдружение  – Иван Василев. Спешен център получи 7000 лева дарение от ловци и рибари

ЛРД „Сокол 1911” е сред най-многобройните организации в Пиринския край със своите близо 5000 ловци и риболовци. Сред авджиите има и 18 дами. Дори и в кризата с ковид интересът на хората да се занимават с ловуване и рибарство не намалява. „Защото досегът с природата е като мехлем и антистрес за хората. За нас е важно не толкова преследването на дивеча, колкото събирането с приятели и излетът в планината”, твърди Иван Василев.

Той и колегите му често участват и в дарителски кампании. Миналата година те дариха 7000 лева на Центъра за спешна медицинска помощ в Благоевград. Решението за благородния жест бе взето с пълното одобрение на всички членове на сдружението.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене