Вдигнаха бетонов мост над Златолистки поток по пътя към храма на Преподобна Стойна

Ремонтът на пътя между санданските села Катунци и Златолист продължава с пълна сила. Една от най-важните задачи бе построяването на нов мост над Златолистки поток. Съоръжението вече е напълно готово. Здрави бетонови тръби ще осигуряват безпрепятственото преминаване на автомобили по шосето към църквата „Свети Георги”, където е живяла Преподобна Стойна.

„Мостът е напълно готов, в момента настилката върху него се подготвя за асфалтиране. Все още обаче не може да се преминава през съоръжението, тъй като текат довършителни дейности и има машини в района. Затова до храма на Преподобна Стойна се стига по обходния път”, заяви кметът на село Катунци – Красимир Кисов.

Почти готова за асфалтиране е и 500-метровата улица в Катунци. Край нея вече са направени новите тротоари. В близките дни ще започне и поставянето на първия плат асфалт.

Преди повече от година правителството одобри отпускането на 4 045 000 лв. за реконструкция на общинския път, който е с дължина от 6860 метра.

Църквата в Златолист е притегателно не само за местните хора, но и за много туристи. От десетилетия пътят Катунци-Златолист бе в тежко състояние и пътуващите по него бяха изправени пред редица неудобства.

С реализацията на важния инфраструктурен проект ще се улесни достъпът до святото място и ще се създадат подходящи условия за живот, туризъм и инвестиции в региона.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене