Хотелиери в Банско: Предлагаме високо качество на услугите, а сме най-евтиният курорт в Европа

От няколко години се коментира темата с цените на туристическите услуги в най-добрия зимен курорт на Балканите – Банско. Защото отдавна се знае, че качеството на продукта е много високо, а в същото време неговата продажна цена е най-ниската в Европа. Този въпрос за пореден път бе повдигнат вчера от хотелиера и консул на Великобритания в Банско – Джеймз Хюз. Той подчерта общото задоволство на бранша от работата на Общината за намаляване на сивия сектор в туризма, особено по отношение на местата за настаняване. Той обаче призова туристическия бранш да обедини вижданията си за ценовата политика. Мнозина от колегите му споделят неговото мнение, че качеството на туристическия продукт, предлаган в Банско, далеч надвишава продажната му цена, която е най-ниската в Европа.

Крайно време е хотелиери и ресторантьори да осъзнаят, че Банско е европейски курорт с прекрасна природа, със събития на европейски ниво – фестивали, световни купи по ски и сноуборд, с прекрасни условия в ресторанти и хотели. Всичко е на много високо ниво, по-добро от много други европейски държави, а цените са в пъти по-евтини.

Защото не само броят на туристите е важен, а и да се променя качеството, за да оставят повече пари гостите в Банско. Пренасищането на пазара в последните години води до намаляване на цените. Това обаче не е добре за бизнеса. Затова трябва да се вдигнат цените. Да се разчита да има клиенти на базата на това, което се предлага – водещо да е качеството на услугата. По-платежоспособни туристи да идват, но е необходимо да се повиши качеството, да се вдигнат заплатите на работещите в туризма. Сега има обратен ефект – една нощувка с услуга „ол инклузив” за 40 лева предполага евтин персонал, който не е обучен, некачествени хранителни продукти. Това отблъсква богатия турист.

Нобходима е да има по-високи цени, за да има по-добри условия за всички – не само услугите да са качествени, но и да се осигурят по-квалифициран персонал и по-високи заплати за този персонал.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене