Националния печат

печат

В. „Капитал Daily“

Цветан Василев: Орешарски и Искров са марионетките на атаката срещу мен

Мажоритарният собственик на Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев няма да поиска доброволно екстрадиране и ще се върне в България, когато „се почувства сигурен“. Това заявява самият той пред държавната БНТ, bTV и ТV7 в Белград в четвъртък. Банкерът бе пресрещнат от репортерите, докато отива да се разпише в местната полиция, което е задължен да прави ежедневно заради наложената му от съда в Белград мярка за неотклонение „подписка“.

В. „Труд“

Оси и пчели жилят по-люто. Отровата причинява анафилактичен шок       

Осите, пчелите и стършелите през тази година жилят по-люто. 70% от пострадалите, потърсили помощ в столичния „Пирогов“, пристигат в анафилактичен шок. Това е силна алергична реакция, при която пациентът може да умре. В предишни години не сме имали толкова много ужилени, изпаднали в тежкото състояние, съобщи доц. Маргарита Гешева, началник на Клиниката по токсикология в института.

В. „Стандарт“

Посегнаха на Ботев

Безскрупулни апаши посегнаха на Ботев. Наглеците се промъкнали в музея на великия революционер в Калофер и отмъкнали ценни реликви на неговия брат генерал Кирил Ботев.

Бандитите са взели сабя, орден „Св. Александър“, настолен часовник, запалка и броеница. Вещите са били изложени във временна експозиция. Те са предоставени на музея от Боян Ботев, правнук на ген. Кирил Ботев. Крадците се промъкнали в къщата музей на поета, като разбили един от прозорците в съседна сграда.

Протест на 300 метра под земята за заплати

Бургаските миньори от мина „Черно море“ изпълниха заканата си и обявиха ефективна стачка. Протестът им започна точно в полунощ в четвъртък на 300 метра под земята. Над 40 работници от нощната смяна отказаха да излязат вчера сутринта от галериите. Колегите им ги подкрепят отвън и заплашват всеки момент да се присъединят към протеста под земята. Миньорите са категорични, че няма да излязат от галериите, докато не получат неизплатените си заплати. Хората не са получавали възнаграждения за юли и август.

В. „Монитор“

Тройно повече българи бавят плащането на борчове

Само за последната година 3 пъти са се увеличили хората, които умишлено не си плащат борчовете. Това съобщи вчера Райна Миткова, председател на Асоциацията на колекторските агенции в България.

Увеличението е констатирано от проучването „Навици за плащане в Европа” сред 200 компании в сферата на промишлеността, услугите и търговията, като оборотите им варират от 5 до 25 млн. евро. На Стария континент заедно с румънците и гърците сме най-некоректните платци, сочат данните от запитването, проведено още и в 9 европейски държав.

В. „24 часа“

314 лекари чужденци вече печелят у нас

“314 лекари от чужбина работят в България в последните години. Първи бяха чехите за инвазивната кардиология, после италианците за пластична хирургия, сега идват турци за онкологични центрове. По моя прогноза лекари от Азербайджан ще дойдат за патоанатоми”. Това заяви днес ген. проф. Стоян Тонев, зам.-кмет на София по здравеопазването, на дебата на в. “24 часа” “Лекарите, на които вярваме”, организиран с помощта на „Дънди прешъс металс“.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене