Чинкара се отказа от барчето в ЮЗУ, вторият класиран също не подписа договора

Без имеБлагоевградският ресторантьор Румен Чинкаров-Чинкара се отказа да наеме най-оборотното университетско барче в І учебен корпус на ЮЗУ „Н. Рилски“. Вчера изтече срокът за подписване на договор и с класирания на второ място участник в търга за отдаване под наем на заведението, проведен още в началото на юли, но и той не се яви. Така половин месец след старта на учебната година студентското барче е затворено.

Както „Струма” писа, от 22.VІІ. бе определен за наемател предложилият топ цена Румен Чинкаров-Чинкара. Офертата му за 17 674,20 лв. месечен наем нямаше конкуренция, тя бе със 155,10 лв. по-висока от тази на „ИСМ 2013“ ООД, представлявана от Иван Методиев, който остана на второ място в класацията. Според условията на обявения конкурс предложение за подписване на договор за наем ректорът предлага само на класираните на първите две места. Оказа се обаче, че Румен Чинкаров е подал писмено заявление за отказ да подпише договора за наем, издирен бил класираният втори, на когото също е връчена официална покана, но и той не се яви да сключи договор с ректора да стопанисва заведението през следващите 3 години. Затова въпреки проведения конкурс новата учебна година в ЮЗУ стартира със затворени врати на университетското барче за радост на съдържателите на околни заведения, които се „пукат по шевовете“ от клиенти студенти.

В първите дни на септември преподаватели не криеха задоволството си, че Румен Чинкаров отново ще стопанисва барчето заради неособено уважителното отношение към тях на предишните наематели. Преди заведението да бъде спечелено на търг от „ДАН Консулт” ЕООД – Даниела Любенова от Дупница, които се отказаха 3 години предсрочно, то се стопанисваше от Чинкара. Професори и доценти декларираха в края на учебната година, че се готвели да направят подписка срещу дупнишката фирма наемател заради демонстрирано пренебрежение към тях от страна на персонала. „Не се изненадваме, че оборотът падна, почти не влизаха преподаватели заради декларациите на управителя, че ние не го интересуваме, интересуват го само студентите, а те рядко си купуват нещо за ядене, защото за 2 лева в стола получават първо, второ и трето, а като влезе група от 10 човека, само двама-трима си взимат кафе или безалкохолно”, разкри проф. Г. Драчев.

Началната наемна цена на университетското барче бе 8000 лв., като през зимата, когато терасата не се ползва, цената се намалява, а през двата летни неучебни месеца наемът се смъква на 30% от цялата сума.

„Много висока беше цената, след допълнителни калкулации прецених, че няма как да издържам при наем близо 18 000 лв.”, коментира Румен Чинкаров. „Имам и други заведения, цяло лято не се намери кандидат да стопанисва механата ми „Милена“, няма да сложа ключ през зимата и на „Карибите“ на Бачиново, обмислям да го превърна в дискотека”, допълни той.

Очаква се до дни ръководството на ЮЗУ да вземе решение за обявяване на нов търг за отдаване под наем на барчето в І УК, тогава ще стане ясно дали и началната тръжна цена ще остане същата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене