Хотелиерите и ресторантьорите в община Сандански се готвят за над 80 процента заетост на легловата база за Коледа и Нова година

Хотелиерите и ресторантьорите в община Сандански се готвят за над 80 процента заетост на легловата база за Коледа и Нова година.

Миналата година заради Ковид пандемията повечето хотели и ресторанти отложиха програмите си за празниците заради наложените мерки.

За този декември ги възстановяваме и очакваме да надминат дори нивата от силната 2019 г., съобщи Илия Пасков, председател на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в община Сандански, който е и собственик на СПА хотел “Свети Никола” в центъра на Сандански.

Той поясни, че в момента над 50 процента от персонала в хотелите в района на Сандански е със зелен сертификат.

В СПА хотел “Свети Никола” дори 70 процента от персонала е със зелен сертификат и работят. Той прогнозира, че до края на месец ноември около 80 процента от персонала в хотелите и ресторантите ще бъде ваксиниран, така че няма да има пречка да се работи на сто процента в дните на коледните и новогодишни празници. Ил. Пасков поясни, че очакванията му са хотелите да се напълнят с около 3000 туристи, като резервациите вървят с голямо търсене от началото на ноември.

“Във фамилните къщи за гости се очаква да има около 2000 гости. Почти на 80-90 процента хотелите в Сандански са пълни за празниците, според направените резервации. Все още има свободни стаи в някои от хотелите, които на територията на общината наброяват 46, и няколко къщи за гости”, каза Ил. Пасков. “Цените за настаняване в хотелите и къщите започват от 350 лв. за двойна стая със закуска и вечеря и достигат до 1000 лв. за стая с включена за гостите празнична вечеря, програма и ползване на СПА център и други екстри. Всички колеги са се погрижили и за децата, за които са предвидени също програми, игри и забавления.

В района на община Сандански е най-малкият град в страната Мелник, както и две уникални църкви – в с. Златолист църквата “Свети Георги” на Преподобна Стойна и в Рупите – църквата на Ванга “Света Петка”. Сандански и Мелник са отлични места за посрещане на Коледа и Нова година. Туризмът е водещ за общината и разчита на своите постоянни гости, които се връщат отново и отново заради уникалния климат и професионализма на персонала”, категоричен е Илия Пасков.

“Добрата новина е, че след две години прекъсване тази година ще се организира на 12 декември традиционният коледно-новогодишен бал на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите, съвместно с община Сандански. Събраните средства от дарения ще бъдат използвани за закупуване на кислородни маски за Ковид отделенията в МБАЛ “Югозападна болница” в Сандански”, заключи Ил. Пасков. /Струма/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене