Председателят на ОбС-Дупница Костадин Костадинов: За мен е чест да ви поздравя по повод Деня на народните будители – празник на духа и на хората, запалили “най – първата искра на народната свяст”

Уважаеми учители, творци, дейци на културата, жители на община Дупница,
За мен е чест да ви поздравя по повод Деня на народните будители – празник на духа и на хората, запалили “най – първата искра на народната свяст”.
Днес почитаме просветителите и книжовниците от славното ни минало, но и днешните хора на духа – музикантите, актьорите, художниците, читалищните дейци и всички, които с таланта си ни доближават до красивия свят на изкуството.
Днес, в тези страшни времена на изпитание, искам да се обърна специално към учителите. Вие сте призвани да поведете децата ни по пътя на просвещението и светлината, да им отворите очите за науката, да ги научите да я различават от суеверията и лъжите, да ги напътствате и възпитавате в отговорност не само към себе си, но и към другите. Покажете им верния път – към доверието в науката и към емпатията. Доказали сте, че професията ви е преди всичко мисия. Благодарим ви и запазете това. Бъдете всеотдайни, мъдри и отговорни!

Честит празник!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене