20 жертви на Ковид-19 за 2 седмици стреснаха жителите на бобовдолското Мало село, дадоха курбан с молба към бог да спре мора

20 жертви на Ковид-19 за две седмици стреснаха жителите на Мало село, община Бобов дол, и те дадоха курбан, като отправиха молитва за спасение.

Вчера младият свещеник Венцислав Ангелов освети два казана постен курбан от боб и се помоли на бог да спре мора от Ковид за жителите на Мало село и на всички миряни в община Бобов дол.
Миглена Илиева и Анелия Александрова приготвиха около 100 л постна боб чорба, от която всички жители на селото си взеха за здраве.
Кметският наместник на селото с 264 жители Сашо Александров заяви пред “Струма”: “Жителите на селото, включително и аз, се уплашихме. Само за две седмици 20 човека се споминаха от Ковид. В това число не влизат хората, които бяха погребани в София, тъй като те живеят там, а идват само през лятото в селото. Решихме да направим курбан, та дано спре измирането на хора от селото. Такова нещо местните не помнят и в най-лошите години”, заяви кметският наместник Сашо Александров.
На освещаването на курбана присъстваха и председателят на ОбС – Бобов дол Елеонора Христова и кметът на съседното село Мламолово Милчо Михайлов.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене