Дупница остана без депутат

Дупница остава без депутат в 47-ото народно събрание.
От “Продължаваме промяната” в 10 МИР – Кюстендил в парламента влиза водачът на листата Георги Стамов от Кюстендил. Новата партия е събрала в цялата област 1512 гласа, а водачът има 147 преференции.
Репортер на “Струма” се свърза по телефона с водача на листата и бъдещ депутат Георги Стамов и го попита доволен ли е от вота, който получи неговата партия на 14 ноември и очаква ли да се създаде правителство. Ето неговия отговор: “Ако трябва да бъда честен, очаквах повече гласоподаватели да дадат вота си за нас, но имайки предвид малкото време за срещи с избирателите, все пак съм доволен. В момента текат преговори за съставяне на правителство. Смятам, че ще успеем да намерим допирни точки с останалите партии. Тепърва ще изграждаме структури в общините от Кюстендилска област, да се запознаем с местните хора и проблемите им”, заяви Г. Стамов.
Той е завършил специалност “Икономика” в УНСС и работи като IT специалист за голяма компания.
От ГЕРБ-СДС в парламента влиза водачът на листата в 10 МИР – Кюстендил бившият вътрешен министър Христо Терзийски.
В Кюстендилска област ГЕРБ-СДС събраха 31,74 % от гласовете на изборите на 14 ноември.
До последно не се знаеше дали БСП ще вкара един депутат от Кюстендилска област в Народното събрание. Столетницата получи доверието едва на 13,8 % от избирателите и осигури депутатски пост на областния лидер на БСП в Кюстендилско Бойко Клечков.
Въпреки големия срив на ИТН те получават един мандат и той е за водачката на листата Виктория Василева.
Тя обаче е водач и на листата за Благоевградска област и тепърва ще избира откъде ще влезе в парламента и дали ще освободи мястото за следващия в листата в Кюстендил или Благоевград.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене