Арендаторът на язовир „Маячна” край Илинден сам хвана трима бракониери

Man Holding Fly Fishing Rod

Трудно е да развиваш какъвто и да е бизнес в България, защото манията да се броим за хора над закона е обладала цялата нация. Това заяви след екшън като по филмите с трима бракониери Мартин Илиев – арендатор на язовир „Маячна”, който се намира край хаджидимовското погранично село Илинден.

Вчера, когато отишъл на язовира, Илиев заварил да ловят от рибата му трима бракониери от гоцеделчевския квартал „Комсала“. Те се оказали небезизвестните Георги Василев Трендафилов, Борислав Костадинов Балиев-Бубата и Стоян Петров Галев.

Групата тръгнала да бракониерства и региона, като нагло подминала големите табели „Частна собственост“ и „Риболовът е забранен“. Като истински собственици на чуждия имот, мъжете дори се настанили в беседката при барбекюто.

След появата на арендатора избухнал скандал и грозна разправия от страна на неканените гости.

Според Мартин Илиев тримата не само че не се уплашили, но и го заплашили. Това наложило той да звънне на тел.112 и да потърси помощ и полицейска намеса.

Отзовалите се на място полицаи установили самоличността на мъжете. Извършеното от тях престъпление е квалифицирано като кражба от частна собственост.

Конфискувани са въдиците и рибарските такъми на бракониерите, иззето и върнато на собственика с протокол е и немалкото количество риба, което мъжете успели да уловят от частния имот.

Арендаторът Мартин Илиев заяви пред ИНФОМРЕЖА, че бракониерите се опитали да омилостивят както полицаите така и него самия, за да избегнат големите глоби и съдебни дела, които предвижда закона в подобни случаи.

„Усилията им обаче бяха напразни, тъй като материалите вече са предадени на прокуратурата“, каза още Илиев.

INFOMREJA.BG

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене