Скандал на вота в Италия с благоевградчанин! Не му дали да се снима как гласува в секцията

Председателят на Сдружението на фармацевтите в Благоевград Константин Качулев сезира ЦИК, че членовете на Секционната избирателна комисия в Милано, в която гласувал, не му позволили да снима как пуска бюлетината в урната. Ето какво твърди той в сигнала си, който изпратил на електронния адрес на ЦИК:

„Упражних правото си на глас в СИК 322300262 в гр. Милано, Италия, с предварително подадено заявление за гласуване. При опита да бъде заснето пускането на бюлетините от мен в избирателните урни доведе до остра реакция от страна на секционната комисия, че в помещението не може да се снима. Не е имало опит за нарушаване на чл. 227 и чл. 228 от Изборния кодекс на РБ от моя страна.

Считам, че членовете на комисията превишиха правата си на членове на СИК в опит да прекратят медийното отразяване на моя вот. Моля да направите надлежна проверка на начина на гласуване в секцията. Дали комисията не иска да укрие нещо, или друго е провокирало агресивното им поведение? Има ли нарушение на политическите ми права, след като бях заплашен, че вотът ми ще бъде анулиран? С това писмо информирам Генералното консулство на Република България в Милано и Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа за опитите за сплашване на гласуващите от членове на СИК“, се казва в сигнала на фармацевта.

Константин Качулев е на екскурзия в Италия със съпругата си Таня, но е подал предварително заявление в консулството в Милано, че ще гласува на изборите за парламент и президент. Жена му, която е юрист по образование, все пак е успяла да направи кратък видеоклип от Секционната избирателна комисия.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене