Кухня на приятелството тръгва на колела из Банско

Пъстър микробус ще се превърне в „Кухня на приятелството” утре и ще тръгне по улиците на Банско, за да предлага кулинарни изненади на жители и гости на града. Пътуващата кулинарна трудова борса стана възможно благодарение на учениците от Гимназията по туризъм „Алеко Константинов” и на децата, младежите и възрастните с увреждания от Дневен център „Здравец”.

Всички те в продължение на половин година се обучаваха и натрупаха знания в готварството, представянето на храната и ресторантьорството. Гимназисти и потребители от социалното заведение браха ароматни билки в Пирин планина, приготвяха домашно сладко и класически български туршии. Те утре ще представят своите кулинарни изкушения пред потенциални свои работодатели, които ще оценят уменията им.

Пътуващата „Кухня на приятелството” ще достигне и до Центъра за настаняване от семеен тип в село Места, където ще зарадва хората с домашни сладки и курабии, чай и още много вкусни гозби, приготвени с много любов. Събитието се организира от Сдружение „Избор”, с подкрепата на Община Банско и Гимназията по туризъм.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене