Големият победител в Сандански е Стоян Стоев, ГЕРБ разделя първото място в общината с Продължаваме промяната

Стоян Стоев от коалиция ГЕРБ – СДС събира най-голямо лично доверие в община Сандански. Това показват данните от отминалите избори. За Стоев гласа си са дали 2 087 гласа, като разликата с кандидатите на другите партии в общината е от 2 до 10 пъти.

Истински фотофиниш се разигра в Сандански между двете партии, събиращи най-голяма подкрепа сред хората. Разликата между ГЕРБ и Продължаваме промяната е в рамките на около половин процент или точно 100 гласа. Всички останали партии са далече след тях. В този смисъл и ГЕРБ запазва водещата си роля, докато голяма част от гласовете на ИТН се преливат в новата формация.

Мнозинството от хората в Сандански всъщност решиха общината да няма свой представител в следващия парламент, гласувайки за формация, която не е включила нито едно име в листата си от града, показва анализът на резултатите.

В обръщение към хората Стоян Стоев благодари за голямата подкрепа и поздрави опонентите си за запазването на добрия тон през кампанията. „Вярвам и че всеки от нас трябва да бъде с високо вдигната глава, защото ние не просто агитирахме за дадена партия, но и за населеното си място. Не се крихме зад модерна абревиатура, а застанахме с имената и лицата си. Времето ще покаже, че това е правилният подход“, посочи той.

Личните преференции в Сандански на водещите кандидати са както следва: Стоян Стоев (ГЕРБ-СДС) – 2 087 гласа; Ивелин Терзийски (ВМРО) – 1 263 гласа; Христо Гушков (ИТН) – 606 гласа; д-р Васил Попов – 292 гласа (ДБ); д-р Ивайло Димчев (ДБ) – 129.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене