Официално и тържествено откриха Културно-туристически информационен център

a06b506b99382bfe446d3a867be03ea5_LДоживях да видя Културно-туристически информационен център в Благоевград. В продължение на 25 години настояваме за това и се борим, но важното е, че стана, каза туроператорът, представител на Съвета по туризъм Здравка Чимева. Според нея това не само ще допринесе за развитието на туризма в града, но ще обедини и институциите, които предлагат този продукт, защото „туризмът не е бизнес, той е индустрия и съм убедена, че този център ще се изпълни със съдържание с помощта на всички нас и нещата ще вървят устойчиво и постоянно”.

Официално и тържествено в Благоевград бе открит Културно-туристически информационен център. Отец Андон Шавулев и отец Петър Стефанов осветиха и благословиха новия център. В него ще можем да открием цялата информация за предстоящи събития, за туристически дестинации и обекти с особено културно-историческо значение.

Директорът на Дирекция „Хуманитарни дейности” Христина Шопова плисна менче с вода, а първите гости бяха посрещнати с питка. Шопова заяви, че една мечта на общината отвори врати. „Вървим плахо по този път. Идеята е това да е събирателен център на студенти и на културни институти. Туризмът отдавна не е само нощувки в хотели или просто само посещение, туризмът е усещане, спомен, а Благоевград има какво да покаже и да остане в спомените на всички гости. Благоевград има страхотна история и всички хора, които остават в града, да видят цялата история и да запазят спомена за него. Това ни отне 3 години, за да се случи”, уточни Шопова.

Сред ангажиментите на консултативния съвет е да се погрижи за създаване на богата информационна банка и разнообразни рекламни материали, които ще се предлагат в центъра. Културно-туристическият информационен център е замислен като представителното лице на туристическия бизнес в града и общината. В него ще може да се намери цялата информация за предстоящи събития, туристически дестинации, история на града и обекти с особено културно и историческо значение Културно-туристическият център, който е първи по рода си в Благоевград, е изграден на площад „Георги Измирлиев” между Американския университет и сградата на Областна управа. Мястото е избрано така, че да бъде достъпно за всеки гражданин, гост и турист на Благоевград.

Без име

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене