Благоевград с трима сигурни депутати

Трима са вреоятните депутати от Благоевград в следващия парламент.

Те са ПП на Кирил Петков и Асен Василев. Според прогнозните резултати мандатите на формацията в Пиринско са три, но може да се сдобият и с четвърти.

В 47 НС влиза Андрей Гюров, който бе водач на листата. Той е продавател в Американския университет и почти непознат за избирателите в Благоевград и региона. Има докторска степен по финанси от Виенския университет.

Вторият е благоевградчанинът Владимир Табутов. Той развива бизнес с изграждане и експлоатация на фотоволтаични централи.

Доста по-популярен сред благоевградчани е режисьорът Станислав Кимчев. Той е син на незабравимия дългогодишен директор на Драматичния театър в Благоевград Николай Кимчев.

Биопроизводителката от Кресна Росица Телкеджийска е получила малък брой преференции. Толкова са и за ветеринарният лекар Стоян Мавродиев, бивш областен директор на БАБХ, чийто бизнес в момента е с веган храни.

ГЕРБ ще имат два сигурни мандата. Депутати стават Стефан Апостолов от Симитли и бившият транспортен министър Росен Желязков. Надежда таи петричкият кандидат за властта Костадин Стойков, който има около 3000 преференции – половината от тези на Апостолов. / е новина/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене