Как ще се учи в деня след вота

Училищата, в които в неделния ден са разположени изборни секции, в деня след вота (15-и ноември) ще се провежда онлайн обучение. В школата, в които не са се провеждали избори и епидемичната обстановка позволява, ще се провеждат присъствени учебни занятия, нареди в своя заповед от началото на месеца образователният министър акад. Николай Деков.

Така за учениците в начален етап от училищата, в които няма изборни секции и се намират в общини със заболеваемостта над 250 на 100 000 население, присъственото обучение може да бъде продължено след тестване на малчуганите за коронавирус в понеделник и сряда. За целта обаче родителите на поне 50% от хлапетата в дадена паралелка трябва да са дали съгласието си за провеждането на скрининга, както и да има група, която да помага за тестването.

Със заповедта на акад. Денков се преустановява присъственият образователен процес на 15-и ноември за всички ученици от училищата, в които има изборни секции. За тях обаче денят ще бъде учебен, тъй като директорите трябва да организират обучение от разстояние в електронна среда чрез използване на средствата на информационните и комуникационните технологии.

За децата начален етап от школата, в които има изборни секции и заболеваемост над 250 на 100 000, присъственото обучение може се възстанови във вторник след тест за коронавирус. Вторият тест за седмицата ще бъде в четвъртък.

51 684 деца от 1-и до 4-и клас се върнаха в класните стаи след тестване за COVID-19 през първата седмица, в която се възстанови присъственото обучение в общините със заболяемост над 250 на 100 000 души.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене