Българи ще бъдат основните клиенти на хотели и екоселища за предстоящите Новогодишни празници, казват туроператорските фирми в Пиринско.

В Пиринско: Търсят се къщи за Нова година, екоселища предлагат домашна храна

Българи ще бъдат основните клиенти на хотели и екоселища за предстоящите Новогодишни празници, казват туроператорските фирми в Пиринско.

Резервациите при тях са основно за Нова година. Търсят се къщи в китни селища, да има всички екстри на градския живот, но да е диво, са претенциите на туристите, разказват операторите, пише в. „Труд“.

В Пиринско има доста селища, които предлагат такива условия. Това се предимно екоселища в района на Огняново, Гърмен, Марчево, Лещен, Ковачевица, село Баня, край Банско и още десетки такива дестинации.

Къщите за един уикенд с една нощувка варират от 130 лева до 300 евро в зависимост колко е голяма. В Лещен има къщи, които събират до четири семейства. Има и атрактивни екокъщи, изградени от глина.Tе пък се наемат срещу 150 лева за уикенд.

В района на Огняново са най-търсените къщите за гости заради минералната вода, има басейни и гостите си правят различни процедури. Предлагат се и лековити вани. Най-характерно за тези къщи е, че там се гощават гостите с домашна и вкусна храна. Могат да опитат вино от боровинки, брани в гората, закуската е домашни баници и млинове. Въртят се чевермета по поръчка. Сервира се домашно мляко и сирене.

Къщите са предпочитани и заради COVID, защото е гарантирано, че семействата ще бъдат сами и няма опасност от заразяване.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене