ТРАГЕДИЯ В КРЕСНЕНСКОТО С. СЛИВНИЦА! 65-г. жена загина под бетонна плоча на незаконен строеж на фамилната къща

65-годишна жена от село Сливница бе премазана от бетонна плоча и загина на място. Зловещият инцидент стана днес около 12,30 ч. на незаконен строеж, няколко часа след проверка на общински служители.

Ето какво разказа кметът на Кресна Николай Георгиев:

„Става въпрос за нов строеж към къщата на фамилия Бойчеви, за който няма издадено строително разрешение. Преди една седмица е издадено предписание от техническата служба в общината, че обектът е опасен. Вчера преди обяд на място отиват главният архитект Росен Чанков заедно с общинския охранител Димитър Атанасов и кметицата на с. Сливница Кирилка Илиева. На място заварват съпрузите Георги и Веска Бойчеви, бетоновоз и работници, които демонтирали кофража на плочата. Гл. архитект се разпорежда за незабавно преустановяване на строителните работи, гони работниците и нарежда на бетоновоза да се изтегли, което и става. След един час ни се обадиха, че е станал нещастният инцидент. Жената е била затисната от срутилата се под тежестта втора плоча и е загинала на място“, обясни кметът.

След това пристигнала линейка, но медиците само констатирали смъртта на жената. По случая е започнало полицейско разследване. Според кмета на Кресна и двамата синове на семейство Бойчеви са в чужбина, като единият е бивш полицай.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене