Акция на ВиК – Петрич: Ликвидираха 7 незаконни отклонения за питейна вода по сигнал на селския управник на Габрене Евтим Николов

Васил Божанин-управител на дружеството

При проведена успешна акция на общинско дружество ВиК вчера се ликвидираха 7 незаконни отклонения за питейна вода в регулацията на село Габрене. Лично управителят на дружеството Васил Божанин ръководи операцията, която се проведе по сигнал на кмета Евтим Николов. Управникът напътстваше работниците на ВиК по телефона, докато се отстраняваха седемте подводни маркуча, с които са точили незаконно вода от водопровода.

Както в. ”Вяра” информира, кметът Николов се закани от страниците на вестника, че ще има подобна акция. Тогава той обвини Васил Божанин в бездействие. Отстраняването на отклоненията ще продължи, защото по думите на Николов в селото му това е проблем, който съществува от години. Това водело до въвеждане на воден режим, при положение че захранването с питейна вода е тройно повече, отколкото са нуждите на подгорското село. Николов казва, че единият от крадците на вода е бащата на гранично ченге, с което водят съдебни битки.

Кмета-на-с.Габрене-Евтим-Николов

Вчера пред репортер на в. ”Вяра” бащата на Николай Г. съобщи, че благоевградският съд е върнал на първа инстанция делото за побоя, при който пострада той и двамата му сина. Пред съдия Бисеркова семейството на кмета успя да докаже невинността си в мелето и хвърли вината върху фамилията на граничното ченге. По-късно кметът Евтим Николов им организира и хайка по отстраняване на незаконния водопровод. Бащата на ченгето пък каза, че това не отговаря на истината и настояха да има справедливост. Те вчера искаха да се срещнат с общинския кмет инж. Вельо Илиев, за да изложат своята позиция.

Снимки

1 Васил Божанин

2 Евтим Никололов

ВЯРА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене