Ексклузивно откритие!!!! Акад. Ваньо Митев: Две евтини лекарства удрят вируса

Статията не е съвет за самолечение!!!

Според акад. Ваньо Митев две лекарства удрят вируса.

Бромхексин и колхицин са „голмайсторите“ срещу вируса, каза акад. Ваньо Митев, председател на Общото събрание на Медицинския университет  – София и ръководител на секция „Биохимия“ в Катедрата по химия и биохимия на Медицинския факултет на МУ-София. Акад. Митев участва в конференция „Иновации и добри практики в здравния сектор“, предаде БТА.

С инхалации с бромхексин, направени в първите три дни от появата на симптомите, в домашни условия, пациентът няма да стигне до приемане в болница.

Приемът на колхицин дава добри ефекти, блокира развитието на цитокиновата буря в организма, като поддържащата доза трябва да е 2 мг, а насищащата доза – от 3.5 мг, посочи той.

„Недостатъкът“ на това лечение е, че е много евтино, каза още акад. Митев и посочи цените на други медикаменти, използвани в терапията срещу коронавирусната инфекция, достигащи до над 3 хиляди евро.

Ако се спазва определен протокол за лечение на вируса, в който са включени и фамотидин, цинк и др., и лечението започне максимално рано, болният няма да стигне до болница, добави той.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене