Централната избирателна комисия проведе обучение на РИК Благоевград

105146-cik-instruktaj-rik-01Членовете на ЦИК Георги Баханов и Росица Матева запознаха представителите на общините от югозападна България и членовете на РИК с основните дейности свързани с организацията и провеждането на парламентарните изборите на 5 октомври. На инструктажа присъстваха и представители на общините на територията на областта и други институции, ангажирани с подготовката и организацията на изборите.

„Основната тежест пада върху РИК и СИК. Основното преди изборния ден е да се направи графикът за получаване на изборните материали“, каза членът на ЦИК Георги Баханов.

 

Във връзка с предстоящите избори за народни представители, беше обсъдено транспортирането на изборните книжа до областна администрация Благоевград, а след това и до общинските администрации, както и организацията, и протичането на самия изборен ден.

Георги Баханов обърна внимание върху изискването членовете на СИК-овете  да проверяват достоверността на удостоверенията на застъпниците и наблюдателите от партиите, участващи на изборите.

На вота на 5 октомври в секционни избирателни комисии в областта, където има по списък много гласоподаватели, ще има по две тъмни стаи за гласуване, стана ясно още след срещата между членовете на ЦИК и РИК.

105147-cik-instruktaj-rik-02

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене