Община Сандански получи зелена светлина да прави пешеходен мост и паркинг край парка

РИОСВ Благоевград даде зелена светлина на община Сандански да направи пешеходен мост с велоалея над река Санданска Бистрица към парк „Св. Врач“ и паркинг.

Според експертите инвестиционното намерение няма да окаже отрицателно въздействие върху околната среса. Новият мост ще е с размери 24.68/4.30 м, с метална носеща конструкция от стоманобетови фундаменти. Ще има надлъжни носещи метални греди с височина 80 см, а самата плоскост на моста ще е стоманобетонова плоча върху кофраж от ЛТ стоманена ламарина. Ще има рампи за велосипеди и хора с увреждания и стълба за пешеходците. Автомобилният подход ще е от ул. „Никола Вапцаров“.

Три терена ще бъдат превърнати в паркинг. Единият с площ 5973 кв. м в момента е с предназначение „за второстепенна улица“, другият от 1973 да „алея“, а третият от 5917 кв.м м „средно застрояване“. Паркоместата ще са организирани в две зони – едната с 20 бр., включително 4 за хора с увреждания, втората зона разположен северозападно от тренировъчното игрище – с 60 паркоместа. Предвидени са тротоари, осветление, улично озеленяване, отводнителни съоръжения, площадков водопровод за захранване на противопожарните кранове.

Припомняме, че през лятото Общинския съвет в южния град одобри разширяването на парк „Св. Врач”. По този начин беше пресечен опитът на наследниците на земи край парка да си върната терените. Целта на общинското ръководство е да приеме ПУП, който да не позволи строителство в района на парка. На място се обсъждат само проекти, които не предвиждат застрояване.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене