В понеделник (15.11) всички ученици ще се обучават в електронна среда от разстояние, поради провеждане на Избори за президент и вицепрезидент и народно събрание

662 ученици в община Сандански тръгват на училище от утре, с изключение на Дамяница и Склаве

От утре, 11 ноември, всички основни училища в община Сандански, с изключение на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Дамяница и ОУ „Братя Миладинови“ с. Склаве, имат готовност за присъствено обучение на учениците от I до IV клас.

Необходимото количество неинвазивни бързи антигенни тестове за COVID-19 вече са осигурени по места в учебните заведения. Всяко училище е предприело необходимата организация за провеждане на изследването за COVID -19.

Спазвайки утвърдените със Заповед на Министъра на здравеопазването насоки, изследването на учениците ще се извършва в училище, с изключение на учениците със специални образователни потребности, в понеделник и четвъртък, в началото на учебния ден. Учениците, които разполагат с валидни документи за преболедуване или отрицателен резултат от лабораторно изследване, може да не бъдат изследвани. В случаите, когато присъственото обучение се възобновява в дни, различни от понеделник и четвъртък, изследване се извършва в първия присъствен ден от седмицата.

Следващото тестване ще бъде на 16.11.2021 г. /вторник/, тъй като в понеделник (15.11) всички ученици ще се обучават в електронна среда от разстояние, поради провеждане на Избори за президент и вицепрезидент и народно събрание.

За община Сандански от общия брой ученици от I до IV клас, който е 1339, в класните стаи ще се завърнат 662 ученици, което е 49,3%. В четири паралелки в училищата в град Сандански учениците ще се завърнат на 100 % присъствено.
За учениците, чиито родители са дали съгласие за изследване, но броят на декларациите за съгласие не надвишава 50% от общия брой ученици в клас, се организира обучение от разстояние в електронна среда. Синхронно ще се обучават учениците в класове, където броят на декларациите за съгласие за изследване надвишава 50% от общия брой ученици в клас, като обучението ще се организира според възможностите на училището.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене