Епидемичната обстановка в област Благоевград продължава да бъде сложна и да пълни здравните заведения с болни от коронавирусна инфекция.

93% от леглата за ковид в Пиринско са заети

Епидемичната обстановка в област Благоевград продължава да бъде сложна и да пълни здравните заведения с болни от коронавирусна инфекция. В последните дни броят на новозаразените отново е висок и това доведе до запълване на голяма част от болничните легла. 93% от легловата база е заета, сочат данните на Регионалната здравна инспекция в Благоевград. Заразната заболеваемост вече е 975 на 100 000 души население за 14 дни.

Заетите легла за неусложнени случаи са 407, а заетите легла за интензивно лечение са 16. Свободните легла за по-леки случаи са 25, а за тежки случаи са само 5. Под домашна карантина са 4378. Общо в Пиринския край са ваксинирани са 103 114. Със завършен ваксинационен курс са 54 755 души. С бустерни дози са 726 жители на Пиринско.

В 11 общини заразната заболяемост е над 750/100 000 и учениците са изцяло онлайн – Благоевград, Петрич, Сандански, Гоце Делчев, Банско, Разлог, Белица, Якоруда, Кресна, Струмяни и Хаджидимово. В община Симитли учениците са на ротационен принцип, а присъствено се провеждат учебните занятие в общините Гърмен и Сатовча.

ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене