Бюлетините пристигнаха в Благоевград

В Благоевград пристигнаха бюлетините и изборните книжа за предстоящите избори на 14 ноември. 318 хиляди са бюлетините за вота за президент и вицепрезидент, също толкова пристигнаха днес в областния център за изборите за Народно събрание, каза говорителят на Районната избирателна комисия Радослав Митрев.

Бюлетините ще се съхраняват в склад на Агенция „Митници“ до четвъртък, когато ще бъдат разпределени по четиринадесетте общини в областта. След доставянето им складът беше запечатан, а до транспортирането им ще е под денонощна охрана, посочи Митрев.

Усилено тече подготовката за вота, каза още говорителят на РИК – Благоевград. 519 секционни избирателни комисии са образувани в областта, още 19 са подвижните. В четвъртък предстои да бъдат определени секционните комисии за поставени под карантина лица, както и комисиите в болници, социални домове и следствени арести в областта.

Днес и утре членовете на СИК ще бъдат обучавани онлайн. В събота ще пристигнат и машините за гласуване, обобщи Радослав Митрев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене