13-годишни девойки блестят за футболния отбор на „Пирин Лейдис”

Футболните таланти в Пиринския край вече са и сред нежния пол. Доказват го 12-13 годишни състезателки от отбора на „Пирин Лейдис”, които играят с все по-голямо самочувствие и впечатляват футболните специалисти. Тимът на благоевградчанки завърши 2:2 при визитата си на „Локомотив”-Пловдив в мач от поредния кръг на женското първенство. Първите си два гола в официален мач отбеляза 13-годишната Румяна Дамбалова, а дебют направи 12-годишната Йоана Георгиева!

„Пирин Лейдис” поведе в резултата още във втората минута на мача, след като 13-годишната нападателка Катерина-Мария Равначка, футболна гордост на родното си село Крупник, направи самостоятелен пробив по фланга и асистира на своята съотборничка. Второто попадение за „зеления” отбор беше реализирано след отлична атака през центъра и асистенция на Ивана Христова.

Младите състезателки, ако продължат да се раздават в тренировките и да надграждат, ги чака добро бъдеще в женския футбол. Те ще са и в основата на отбора на „Пирин Лейдис” в следващите няколко години.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене