Междувременно гръцката прокуратура е прекратила разследването по тази тема поради липса на достатъчно доказателства.

РЗИ-Благоeвград: Няма информация за засечени фалшиви сертификати на границата с Гърция

Към момента няма официално подадена информация от гръцките държавни служби към българските власти за масово издаване на фалшиви сертификати за васкини на гръцки граждани в Сандански, както твърдят медии в южната ни съседка.

По информация от Регионалната здравна инспекция в Благоевград на граничния пункт „Кулата-Промахон“ здравните експерти, които сканират баркодовете на сертификатите, до този момент не са имали случай на фалшив документ, отхвърлен от системата за проверка.

Според тях, ако има злоупотреба срещу пари, тя е пректически недоказуема, тъй като медиците удостоверяват, че е направена ваксина и никой не може да докаже, че всъщност не е поставена.

На въпрос на „Хоризонт“ дали в МВР има подадена официално информация за масово издавани фалшиви сертификати на гръцки граждани в Сандански, от пресцентъра ни отговориха, че не могат да дадат информация дали Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ работи по подобен сигнал.

Междувременно гръцката прокуратура е прекратила разследването по тази тема поради липса на достатъчно доказателства, съобщават националните медии в южната ни съседка.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене