Задържаха дясната ръка на кметицата на Тетевен с марихуана

Горският Цветомир Симеонов бил напълнил багажника на колата си с незаконната трева

 

Задържан е началникът на отдел “Управление и стопанисване на общински гори” в гр. Тетевен Цветомир Тодоров Симеонов, научи BIG5 от свои източници в МВР. При проверката на колата му е установено, че багажникът е бил пълен с марихуана.

В BIG5 многократно сме писали за Симеонов и неговите тъмни дела в района, които са ставали под покровителството на кметицата на Тетевен Мадлена Бояджиева и шефа на РДГ Ловеч – Павли Богдански, разкриват наши източници от Тетевен.

Именно тетевенският горски – Цветомир Симеонов,  е този, който е разпъвал чадър над няколко незаконни лаборатории за отглеждане на марихуана в Тетевенския Балкан. С логистиката и разпространението на незаконната трева пък се занимавал синът на кметицата – Христо Ничев, разкриват наши източници.

Според оперативни източници, тревата най-вероятно се изнася към Турция, където 1 кг върви на цена по 6-7 хиляди евро, а печалбата на ОПГ-то около кметицата е около 100-150 хиляди евро месечно. И всичко това – със знанието и под закрилата на Мадлена Бояджиева и Павли Богдански.

Нека припомним, че на 25 март тази година Криминална полиция при ОДМВР-Ловеч и РУМВР-Тетевен под ръководството на Районна прокуратура – Ловеч, Териториално отделение – Тетевен и Окръжна прокуратура – Ловеч разбиха лаборатория за производство на наркотични вещества – марихуана. Тогава бе претърсен имот от четири сгради, две от които къщи за гости. В другите две 2-етажни сгради са установени съоръжения на производство на марихуана с над 600 броя растения и изградени сушилни.

Според наши източници, въпросното ОПГ отдавна се намира под погледа на специализираните служби включително и на ДАНС и АДФК. Нещо повече – в службите имало подробни разработки не само за процеса на извършване на различните незаконни дейности от въпросните лица, но и за отчета на парите към бивши политици.

Източниците ни разкриват още, че Цветомир Симеонов си е плащал „такса спокойствие“ по 1000 лева дневно на Богдански от РДГ Ловеч и на тетевенската кметица Бояджиева.

“Цветомир рязко качи стандарта си на живот през последните години, той коли и той беси, а никой не смее да му каже нищо, защото цялото околия знае, че има много здрави връзки сред ъндърграунд героите в района”, разказва пред медията ни местен жител, помолил за анонимност. По неговите думи полицията отдавна наблюдавала Симеонов, но все още спрямо него не са предприети никакви действия до днес.

Свързани публикации:

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене