Без категория

Местния печат

печат

Вяра

Управляващи и опозиция на нож на сесия в Сапарева баня: Кметът Сашо Иванов брои 20 000 лв. на фамилия Кюрчийски за имот, ще строи жилища за бедни

Отчетът за шестмесечието на бюджета на община Сапарева баня се превърна в повод за спорове и пререкания на вчерашното заседание на Общинския съвет в курорта. Съветниците от ГЕРБ Калин Гелев, Любен Кръстев и Валентин Мертекчийски гласуваха с „въздържал се”, а съпартийката им Марта Желязкова-Копанарска – „против” докладната записка на кмета Сашо Иванов относно текущото изпълнение на общинския бюджет и общинските средства за средства от ЕС към 30 юни.

Вдовицата на Отвертката разкри в Кюстендилския съд: Старият Карастоянов опита да ме блъсне с колата си

„Владимир Карастоянов направи опит да ме блъсне с колата си”, заяви пред съдия Йоланда Цекова в Кюстендил вдовицата на Николай Радев-Отвертката, Милена. Съпругата на убития на 11 март в „Колата” в Дупница Николай Радев – Милена поиска от Окръжния съд ограничителна заповед срещу фамилията Карастоянови – бащата Владимир и двамата му синове Николай и Иван. Делото бе образувано по молба на Милена Радева, депозирана в съда на 17 юни т.г. В документа Радева посочва, че се чувства застрашена и настоява съдът да издаде ограничителната заповед.

Дупничанинът Димитър Сърбински: Управителката на ГУМ уволни сина ми инвалид и постави на мястото му пенсионер

В ГУМ-Дупница махнаха от работа инвалид и на негово място назначиха пенсионер, алармира местният художник и дългогодишен хорист в Мъжкия хор „Св. Иван Рилски” Димитър Сърбински. Неговият доведен син Станислав Ал Химери, когото отгледал от съвсем малко момче, е освободен от работа преди месец.

Акция на ВиК – Петрич: Ликвидираха 7 незаконни отклонения за питейна вода по сигнал на селския управник на Габрене Евтим Николов

При проведена успешна акция на общинско дружество ВиК вчера се ликвидираха 7 незаконни отклонения за питейна вода в регулацията на село Габрене. Лично управителят на дружеството Васил Божанин ръководи операцията, която се проведе по сигнал на кмета Евтим Николов. Управникът напътстваше работниците на ВиК по телефона, докато се отстраняваха седемте подводни маркуча, с които са точили незаконно вода от водопровода.

141 заведения и търговски обекти проверени от полицията в Благоeвград преди новата учебна година, съставени 9 акта

80 питейни заведения, 149 МПС-та, 69 училища и 61 търговски обекта, намиращи се в близост до тях, са проверени от ораганите на реда в Благоевград във връзка със старта на новата учебна година. Инспекторите са съставили 9 акта за установени административни нарушения, 18 разпореждания и 28 фиша по Закона за движение по пътищата.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене