Бойко Борисов: Тотален хаос в държавата! Бойко Рашков да каже на коя банка съм собственик, иначе завеждам дело за клевета!

Тотален хаос в държавата! Слоганът на нашата партия вече се превърна в най-чуваната дума в държавата – хаос! За 3 дни 590 умрели. Заповед със заповед, които не си съответстват или граничат с невъзможно изпълнение и в здравната, и в образователната ни система. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция в централата на партията. По думите му, на фона на всичко това, пропагандата на Радев, която беше пусната по всички медии, казва, че цената на природния газ през ноември намалява с 33%. „Това го казва министърът на труда и социалната политика Гълъб Донев, който дава брифинг с министъра на енергетиката и с председателя на КЕВР Иван Иванов. Питам, по каква линия независимият енергиен регулатор е подчинен на правителството? Казват, че цената на газа в България ще бъде наполовина на тази в европейските газови хъбове. Защо лъжат? Лъжа след лъжа, официализирана, минала по медиите в централните емисии. В следствие на което в открито писмо КРИБ и всички останали работодателски организации казват, че с 27% се увеличават цените. Всички тези организации категорично протестират срещу това индустрията да се товари с по-високи цени на природния газ. Болниците задръстени, цените летят, буквално лъжат на пресконференция… В същото време служебното правителство на Радев на няколко пъти товари държавата с по половин милиард нов дълг, без да кажат къде отиват тези пари“, посочи Борисов. Лидерът на ГЕРБ предупреди, че управляващите сега готвят нова емисия от половин милиард.

„Ние подадохме жалба до ЦИК. Защото те се подиграват с нас. В тази жалба ние казваме, че не може машините, които предоставят на всички политически партии да обучат своите симпатизанти, защото са сложни изборите – 2 в 1, нашите машини, които са ни дали, са до 21-ви номер. А ние сме 32-ри! Дадохме жалба, те казаха, че ще променят софтуера и някой ден ще ни дадат евентуално нови машини. Само че те остават 7-8 дни до изборите. Събота е ден за размисъл. Пандемия е. Не можем да вкараме 1000 души да обучим наведнъж. Трябва да влизат един по един. С една дума, те казват, че ние не сме в равнопоставено положение с другите партии. Защо е тоя вой за броенето на квитанциите? Защото така им е угодно. Защото манипулират софтуера. Изведнъж тези, които имат достъп до софтуера – Радев и няколко приближени до него партии, казаха, че ще бъде голям проблем, че ще преброим квитанциите и ще се покаже дали са излъгали с машините“, подчерта Бойко Борисов. Според него, вчера ЦИК дори се опитаха да се спасят, като казаха, че за чужбина, където най-много лъгаха на последните избори, нямало да се броят квитанциите. „Каквото искат да броят. Всички социологически агенции дават голямо предимство на ГЕРБ. Не за друго, а защото се уплашиха хората от цените, от хаоса, от смъртта, от задръстените болници, хаоса в училищата“, категоричен бе председателят на ГЕРБ.

Бойко Борисов посочи, че когато Радев бъде притиснат с лъжите му, той пуска Бойко Рашков. „Той (Рашков) е казал така: „Тези средства са минали през една банка, собственост на Бойко Борисов“. После продължава: „И с този собственик, на тази банка, (нали аз съм собственикът?!?) Бойко Борисов преди години е имал общи фирми“. Рашков, ако днес не кажеш коя е банката, на която съм собственик, за да отида да си седна там на мястото, утре завеждам дело за клевета срещу теб! Незабавно кажи името на банката, на която аз съм собственик!“, призова лидерът на ГЕРБ. Той бе категоричен, че не е собственик на никаква банка, нито има каквото и да е общо с това. „Кой, къде и как си превежда българин парите, въобще не ме интересува. Има си куп органи, включително и ЕЦБ, която всеки един собственик и всяка една банка в България е минала на най-обстоен преглед, преди да ни приемат в Европейския банков съюз. Незабавно кажи и се извини, че си лъгал в полза на Радев! Аз банка нямам!“, призова Бойко Рашков председателят на ГЕРБ.

„Хаос след хаос! Това е държавата в момента. И огромни дългове за българите. Говорим за 1,8 милиарда за един месец. Къде са тези пари? В културата, в спорта, в туризма, в армията, в МВР, при лекарите ли са, къде са? За какво са? Колко пъти Ви предупредих, че актуализацията на бюджета е една предизборна кампания на Радев за пенсионерите? Какво актуализираха в бюджета, какви мерки предложиха, какво се случи в момента? Това е хаосът!“, заяви Бойко Борисов.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене