Румен Петков иска отнемане на лекарските права на Костадин Ангелов

Лидерът на ПП АБВ бил силно разтревожен за психическото здраве на бившия здравен министър

 

Председателят на политическа партия АБВ Румен Петков иска отнемане на лекарските права на проф. Костадин Ангелов, който бе шеф на „Александровска“ болница, а след това здравен министър в последното правителство на ГЕРБ.

Власт :: Бившият здравен министър и политик от ГЕРБ Костадин Ангелов скочи  на президента: Той е военен, научен е да се сражава срещу враг :: ПолитикаПетков обяви пред журналисти, че проф. Ангелов трябва да излезе в отпуск, за да се погрижел за психическото си състояние.

От ПП АБВ са изпратили писмо до председателя на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров, в което се подчертава загрижеността към здравословното състояние на бившия здравен министър и настоящ кандидат-депутат от ГЕРБ.

Повод за писмото станала искова молба на проф. Ангелов срещу Румен Петков в СГС заради твърдения на Петков от 20.04.2021 г., че медикът е некадърник и че е виновен за всички, които умряха поради недостиг на кислород. Заради тези изказвания проф. Ангелов надлежно е посочил в искането си до съда следното:

„Все още съм силно разстроен и притеснен заради разколебаното обществено доверие в личността ми.“

„Започнах да имам проблеми със съня, изпитвам смущение, напрежение, гняв и неудобство от свързването на името ми с клеветническите изявления на ответника по мой адрес, разстроен съм от абсолютно незаконосъобразната намеса на ответника в личната ми сфера и публичното засягане на моя личностен и професионален авторитет, чест, достойнство и добро име“.

Проф. Ангелов подчертава, че „тези състояния не са преодолени към настоящия момент“ и все още изпитва гореописаните негативни емоции и преживявания.

Според Румен Петков тези твърдения поставят под въпрос психичното здраве на проф. Ангелов и, за да се стабилизира, лекарят се нуждае от почивка.

Ето и цялото писмо на лидера на ПП АБВ до председателя на лекарския съюз:

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене