Младежкото БСП в Благоевград иска оставката на цялото ръководство заради провала на изборите

83978-asen-balabanovМладежката организация на БСП в Благоевград иска оставката  цялото 10-членно общинско партийно ръководство заради слабите резултати на изборите от 5 октомври, това обяви пред вестник „Струма“ областният лидер на младите социалисти Асен Балабанов. Според него, ако до няколко дни не бъде свикано заседание на общинското ръководство, БСП-младежи ще направят искане за такова. На него ще поискат определяне на дата за общинска конференция на БСП, на която да стане смяна на ръководството.

„Нужно е обновяване изцяло на изпълнителното бюро и на 35-членния общински партиен съвет. Сегашното ръководство в лицето на д-р Пандев е пасивно и не показа добри резултати на няколко поредни избори, заради което трябва да има промяна“, категоричен е Балабанов. Според него това е още по-наложително и заради факта, че областният председател Юлиян Гошев обяви, че ще се оттегли от поста.

По принцип най-голямата общинска организация на БСП в Пиринско би следвало да излъчи и бъдещия областен председател и съвсем естествено е това да е лидерът на общинската структура в Благоевград, затова рокадата трябва да предшества оставката на г-н Гошев, смята Балабанов. В средите на партията като най-вероятен нов лидер на общинската БСП се сочи Милан Богдански, който е и председател на групата на червените съветници в местния парламент. Ако приеме номинацията, той ще е и фаворит за поста областен лидер на партията на мястото на Юлиян Гошев. Засега общинският председател д-р Владимир Пандев, който при преференциалния вот бе изместен от второто място в червената листа от зам. кмета на Гоце Делчев Богдан Боцев, не е заявил дали ще подаде оставка и е трудно откриваем след изборите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене