Намаляват количеството смет за депониране в Гоце Делчев

Чрез инсталация за компостиране и система за разделно предварително третиране на отпадъците ще бъде намалено количеството смет за депониране в сметището на Гоце Делчев. По този повод  днес се състоя церемония по откриване на на инсталацията, която ще работи в полза на населените места на територията на общините Гоце Делчев, Гърмен и Хаджидимово. Представители на местната власт, кметовете Владимир Москов и Феим Иса и зам.кмета Димитър Баханов, прерязоха лентичка със националния трикольор.

Изпълнението на този проект е доказателство за ефективно партньорство между управляващите на общините Гоце Делчев, Гърмен и Хаджидимово, подчерта Владимир Москов. Сред очакваните ефекти от новите методи за третиране на отпадъците е и опазването на природата, а това е важно за развитието на туризма в региона. „Туристите отиват там, където е чисто, хубаво, приятно“,коментира кметът Владимир Москов.

Преди откриването на инсталацията за компостиране, отец Георги Кумбаров отслужи водосвет. Очаквайте още подробности и видео!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене