Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов: Незабавна оставка на Радев, Кацаров и цялата шайка

За един месец тези хора направиха милиард и осемстотин милиона лева дълг

Седмици наред ние предупреждавахме, че ще дойдат дни, в които 200-300 българи ще губят на ден живота си

“Спокойно може Радев да се нарече българоубиец”, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при посещението си в Перущица днес.

“Вчера и днес 400 българи си загубиха живота заради надменността и лукавостта на Радев и шайката му, прераснали в паника и ужас. Над 6000 болни. По пътя с Балтов, Коста Ангелов говорехме дали вече има спасение за българите, освен Господ. Няма легла, няма медикаменти, няма план, закриха НОЩ, изчегъртаха порф. Кантарджиев. Проф. Балтов го свалиха от операция, изчегъртан. Това причини Радев на българите. Спокойно може да се нарече българоубиец”, категоричен бе бившият премиер.

За пандемията и мерките

“Сега се хващат за ръце, а трябва да се хванем за главите”, подчерта той и обясни отново, че мерките у нас са закъснели, защото е трябвало да бъдат взети още през лятото.

Седмици наред ние предупреждавахме, че ще дойдат дни, в които 200-300 българи ще губят на ден живота си. Вместо да сложат локдаун тогава, да ни обясняват как едва ли не нямало агитационна кампания. Две години всяка вечер всички медии казват какво е в Америка, Германия, Русия. Трябваше лятото, когато Макрон, Меркел и Байдън налагаха забрани за кого ли не, да се вземат тези мерки. Сега виждате в цял свят икономиките работят”, коментира Бойко Борисов.

Чувам, че Кацаров си е тръгнал от брифинга и не е отговарял на въпроси на медиите. Излезте като мъже и се извинете, кажете – зарежете изборите и да се обединим, да спрат да загиват хората”, призова лидерът на ГЕРБ.

На въпрос дали има адекватна мярка за справяне с епидемичния взрив, Борисов бе категоричен: “Незабавна оставка на Радев, Кацаров и цялата шайка! Незабавна! Дори и да спечели изборите той не може да е обединител на нацията. Къде му е зеления сертификат на Радев? С каква ваксина се е имунизирал, кога, къде? Всички президенти и лидери дадоха пример. Днес се хващат за ръце, а ние когато призовавахме за обединение той излизаше с юмрук на площада и искаше да си отидем. Отидохме си и какъв е резултатът”, попита Борисов.

За цената на газа

Те вече и лъжат безогледно и мамят, продължи той. “Следващата лъжа – 33% намаление на цената на газа. Абе, лъжци! Вдигнаха я с 30-40 лева, свалиха я с 1 лев! Това са измамници. Хора, които нямат мярка!, каза Борисов и предупреди, че това е не само измама, това е фарс и е сигурен, че всички работодателски организации ще избухнат.

За теглените заеми

Двамата бивши министри (Асен Василев и Кирил Петков, б. р.), даже единият не е бил министър (Кирил Петков, б. р.) обясняват как Спецов (шефът на НАП, б. р.) събрал 2 милиарда лева повече! Какво се оказва обаче, продължи бившият премиер.

“Те подготвят нов половин милиард заем една седмица преди изборите. Направиха го досега два пъти! За един месец тези хора направиха милиард и осемстотин милиона лева дълг! Искам да питам – къде са тези пари? Актуализация – за култура – 0, за спорт – 0, армията – 0, МВР -0, селско стопанство – 0, образованието – 0. Къде са двата милиарда заем? Нали ще е прозрачно! Кой го обясни това”? – попита Борисов и призова да се спре това теглене на дългове, защото само след две седмици ще има правителство и то само трябва да прецени дали го прави.

Той припомни още: “Всъщност взехте парите от “Хемус” (500 милиона лева) и ги отчетохте като приход, що теглите заеми? Това е политически въпрос, това са нашите пари. Да кажат за какво са ги изтеглили.

“Ако използвам техните думи, бих казал, че ако “крадат” по 1,8 млрд. на месец, това са 21 млрд. на година. Това ни чака, ако остане на власт шайката на Румен Радев”, написа след това в профила си във фейсбук Бойко Борисов.

За разписките при гласуването

Бившият премиер не пропусна и темата с преброяването на разписките след гласуването с машините.
“Казаха, че ще агитират, на партиите ще дават машини, да учите хората как да гласуват. На нас ни дали до 20 номер. Е как ще покажем на хората как да гласуват за 32-и номер. Разбирате ли? Манипулация! Ние я хванахме манипулацията и на изборите. Изведнъж какъв вой се надигна, че ще се броят квитанциите. Софтуеъра знаем, че го пипате, пипате машините в чужбина. Мая (Манолова, б. р.) изпадна в истерия вчера. Нарушавало се машинното гласуване. Какъв вой! Що? Щото на предишните избори излъгахте, затова сега виете като ранени чакали. 0,8 процента ги броихте три дни. Важно беше ГЕРБ да е втора сила. Сега ИТН се усетиха, че други са интересните и ще получат наградата, Радев каза, че и според него е правилно да се броят квитанциите. Къде виждате връщане на хартиени бюлетини? Хората в РИК ще си ги броят. Там са хора от всички партии”, алармира Борисов.

За “промяната”

“Ние си заминахме, оставихме ви да се оправяте. Уморихте народа, цените на ток, горива, храни, всичко е на тавата. Това ли искаше народът, това ли е промяната. Ние сме били лошите. Дръпнахме се”, коментира още той.

“Какво значение има резултатът при 400 починали? Оставете тези избори. Хората, бизнесът замина, няма мерки за него. Те теглят заеми, ние не разбираме за какво. А сега се държат за ръце пред камерите!? Ръцете на Стойчо Кацаров са омърсени. С какво този провален човек държи Румен Радев, че не го отстранява от поста? Колко човешки животи струва този министър? Как ми отговориха преди две седмици? Радев, не ми е до Борисов. Ама на мен ми е до тебе вече! Колко партии не те харесват, какъв обединител ще си? На кой? Едно успешно нещо на това правителство? Той само каза, че Кацаров е успешен”, завърши Бойко Борисов./Труд

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене