Кметът Емил Илиев зарадва с ранички 45-има първолаци в Микрево

316 ученици, 43-ма педагози, от които 3-ма младши учители, 13 души помощен персонал и 14 деца в подготвителна група бяха посрещнати в празнично украсеното СОУ „Св. Паисий Хилендарски” в Микрево. Стотици родители и гости, ветерани учители и общественици, между които Емил Илиев, кмет на община Струмяни, зам.-кметовете Димитрина Николова и Петя Тасева, секретарят Иван Секулов, председателят на Общинския съвет Кирил Укев и др. изпълниха двора на училището и посрещнаха с аплодисменти знаменната група на училището.

С кратка програма малките първокласници заявиха своето категорично присъствие, а всички бяха поздравени от директора на училището Лиляна Велкова, кмета на общината Емил Илиев и от председателя на Общинския съвет Кирил Укев.

Училището в Микрево е готово за новата учебна година, а тази година по проект предстои оборудване на модерен компютърен кабинет, обособени са стаи за целодневно обучение, по Национална програма „С грижа за всеки ученик” се полагат усилия за изоставащите деца. Професионален екип се грижи за учениците, като към него се присъединиха трима младши учители, единият от които по английски език. Особено развълнувани са дългогодишните учители Нина Спасова и Юлия Янева, които повеждат малките първокласници по трудния път на знанието. Кметът на общината Емил Илиев подари на всички първокласници ранички.

првокласници

ВЯРА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене