Кметът на Дупница връчи призовете за „Будител на годината“

Кметът на община Дупница инж. Методи Чимев връчи днес призовете за „Будител на годината“ в Дупница. Това стана в кабинета му, където гостуваха номинираните.
„Приветствам Ви в днешния ден и благодаря за това което правите. Г-жа Кирова като дългогодишен педагог, а и вече творец, продължавайте все така. На дядо и внук Захаринови…шапка свалям, за това което правите и предавате на всички нас, които ставаме свидетели на вашето творчество. Първият път когато чух ваше изпълнение настръхнах, а същото споделиха мнозина. Убеден съм, че тази приемственост ще продължи. Чест, удоволствие и
привилегия е за мен да връча наградите Ви“, обърна се към номинираните инж.Чимев.

Антонина Димитрова Кирова, родена в град Самоков. Дългогодишен директор на детска градина „Зора“ в град Дупница и детски градини в Бараково и Кочериново. Носител на наградата „Неофит Рилски“ на Министерство на образованието и науката. Магистър по предучилищна педагогика, 2 клас ПКС, разработила и спечелила много проекти по „Еразъм +“ и много други, свързани с дейността на детската градина. Многобройни участия с разработки в национални и международни научно- практически конференции, свързани с предучилищното образование. Има публикации в сп. „Предучилищно възпитание“ и статии в сборници.
През 2021 г. има издадени две стихосбирки с любовна лирика – „Връх е любовта“ и „Живот с маска“, а третата в момента е за печат.
Наградена е от кмета на Община Дупница инж. Методи Чимев с плакет „Благодетел“ за направеното от нея дарение на хонорара от продажбата на двете си лирични книжки на дупнишко семейство с репродуктивни
проблеми

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене