Корнелия Нинова: Всички решения на кризите днес са в работещ парламент, мнозинство и правителство

Планът за първите 100 дни е работещият, възможният и спасителният за България

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на срещата на левицата с кандидат-президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова в София.

За мен е чест, но и отговорност да бъда  водач на партията в момент на предизвикателство, момент на отговорност, момент за смели хора, които могат да поемат кормилото на България и да преведат народа ни през трудните месеци, които ни очакват.

Днес не е време за празни обещания и популисти. Днес е време за работещи решения и за можещи хора да доведат тези решения до успех  за народа ни и за страната. Нашата партия е богата с такива хора и всичките ни листи в страната го доказват – икономисти и финансисти, юристи и лекари, учители и бизнесмени, земеделци и учени. Всички заедно, всеки със своите възможности да помогнем на страната и на народа си.

Връхлетяха ни заедно три кризи и ние имаме три решения. Три кризи, три решения, номер 33 в интегралната бюлетина “БСП за България“. Връхлетяха ни заедно здравна, енергийно-икономическа и социална криза и отговорът на тези кризи са нашите работещи решения в Плана за 100 дни управление на страната. Силата на този План е в неговите автори. Това не е кабинетен документ, това е план за България, изработен в стотици срещи, в разговори с хиляди хора, работодатели, синдикати, учени, работници, земеделци. Заедно с тях направихме този План. Той е  възможният и  спасителният за България. Но за да стане факт, най-голямото предизвикателство пред нас е парламент, стабилно мнозинство и редовно правителство. Защото днес не е време за партийци, днес е време за държавници. Не е време за популизъм,  а за отговорност и за смелост. Хората, които ще поемат управлението на страната, ще понесат много тежести, много удари, но ще останат в историята, ако успеят да преведат България и хората през трудностите. Вярвам, че ние от “БСП за България“ сме тези хора – отговорни, смели, знаещи и можещи.

Днес се чуват мнения, че и следващият парламент ще бъде разпокъсан, че няма да може да се направи правителство и че през март месец отново ще сме на избори. Сигурно парламентът ще бъде шарен, сигурно ще бъде и труден, но ние, които бяхме в 46-то Народно събрание, знаем как да се работи в такъв парламент. Ние бяхме онези мъдрите, спокойните, диалогичните, държавниците, конкретните и разумните.Такива ще бъдем и на 15-ти ноември – отговорните държавници, които съзнават трудността на момента и съзнават своята сила. Тя е в нашата експертиза, готовност и можене и това е благодарение на цялата партия.

Ще подадем ръка на всеки, който е готов да говорим за преодоляване на демографската катастрофа, за здраве, което не е стока, за образование, което дава качество, а не само количество, за икономика, която работи и осигурява достойни доходи на българите. Всички решения на кризите днес са в работещ парламент, мнозинство и правителство. Защото само работещ парламент, мнозинство и правителство могат да преизчислят всички пенсии догодина, да увеличат помощта от 120 лева за следващите месеци, да направят общинските болници защитени заведения, да осигурят на бизнеса помощ, за да оцелее в кризата, да гарантира приходи в икономиката и да не уволнява хора от работа. Само работещ парламент може да намали ДДС на ток, парно, газ, храни. Само работещ парламент може да реши част от проблемите на младите с безплатни лекарства на децата до 14 г., с помощ на младите семейства за второ и трето дете от 6500 лева.

Но нека не забравяме и промяната на досегашния модел на управление. Ние се борихме за нея. Изстрадана промяна от нашата партия. Последните 5 години всеки от вас е изпитал ударите на това управление и е положил усилие то да бъде променено. Двете вървят ръка за ръка – промяна на досегашния модел, но и перспектива, сигурност, стабилност и предвидимост на България и българския народ.

Успех и на добър час, за България!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене