Благоевград възражда фестивалния туризъм

С 31 гласа „за“, 6 „против“ и 1 „въздържал се“, общинските съветници подкрепиха предложението на кмета на Благоевград Илко Стоянов да бъде създадено еднолично общинско дружество с ограничена отговорност „Арт стейдж енд фест“. Дейността му ще бъде тясно свързана с организиране и провеждане на културни, спортни, социални и туроператорски мероприятия, неизменно свързани с дейностите, провеждани от Община Благоевград. Целта е новото звено да генерира приходи, като с част от тях да бъде обезпечена самоиздръжката му, а останалите да бъдат начислявани като печалба.

Чрез организирането и реализирането на фестивали и културни събития от „Арт стейдж енд фест“ ще бъдат създадени възможности за развитие на туризма в областния център. Това от своя страна значително ще подпомогне местната икономика, в това число малкия и средния бизнес на територията на Благоевград.

По време на сесията стана ясно, че новото дружество ще използва налични активи на Общината за реализиране на дейността си, с цел да бъде облекчен бюджетът на администрацията.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене