ПРИЗНАНИЕ! Наградиха полицаите Лилян Мирчов и Васил Василев с приза Джовани Фалконе – „Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж“

За поредна година Община Благоевград и Общинският съвет по наркотични вещества Благоевград проведе конкурса за магистрати и полицаи в памет на италианския магистрат Джовани Фалконе – „Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж“.

В екип двамата Младши инспектори Лилян Мирчов и Васил Василев от 02 РУ към ОДнаМВР-Благоевград имат най-много разскриваемост на наркотици сред колегите в благоевградската полиция.

Инициативата е по идея на Общински съвет по наркотични вещества Благоевград и се провежда ежегодно съвместно с Община Благоевград и посолството на Република Италия в България. Заради непрекъснато усложняващата се епидемична обстановка във връзка с разпространието на COVID-19 в страната през 2021 година официална церемония по връчване на наградите нямаше как да се състои и затова отличията ще бъдат изпратени на всички номинирани.

Голяма награда при магистратите – плакет и грамота, се присъжда на: Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) с председател Сотир Цацаров – за приети решения за внасяне на искове за отнемане на незаконно придобито имущество в размер на 1 821 203 лв. Голямата награда при полицаите – плакет и грамота, се присъжда на: Сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ към отдел „Криминална полиция“ при Областна дирекция на МВР – Шумен.

Отличени в конкурса са и служители от Областната дирекция на МВР – Благоевград:

Младши инспектор Лилян Бориславов Мирчов.

Младши инспектор Васил Станимиров Василев.

Старши инспектор Иван Димитров Гераков.

Инспектор Светослав Стоянов Митев.

Инспектор Верджиния Тодорова Лазарова.

Младши експерт Иван Бойков Марянов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене