Симулатор за електронно гласуване вече е достъпен онлайн

Симулатор за електронно гласуване за избирателите от Благоевградския регион вече е наличен онлайн. Инициативата е на Стоян Стоев, кандидат за народен представител от коалиция ГЕРБ – СДС.

 

„Доразвихме онлайн модул и го направихме максимално близък до начина, по който ще се гласува на 14 ноември. Сега предстои наши доброволци, оборудвани с таблети, да се опитат да стигнат до максимално хора в следващите дни“, обясни Стоян Стоев. Той разказа и че в няколко национални медии вече са правени демонстрации да се гласува със същия модул. „Радваме се, че модулът привлича внимание още преди да е представен официално. Най-важното е да помогнем повече хора да са уверени и да отидат до урните без притеснение от машините“, подчерта кандидатът на Сандански.

 

Припомняме, че Стоян Стоев имаше сходна инициатива и на предходните избори, която премина под надслов „Гласуваме електронно, избираме умно“. Само за 3 седмици тя стигна до няколко стотин души в община Сандански, а на основа на онлайн модула бяха разработени десетки други симулатори. Целта на инициативата бе не само да подкрепи кандидатурата на Стоян Стоев, но и информационната кампания за машинното гласуване.

 

Симулаторът за електронно гласуване е достъпен на адрес: http://vote-sn.bss.design/, както и на официалния сайт на кандидатът за народен представител www.stoevbg.com.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене