Областният управител Николай Шушков поздрави проф. д.м.н. Олег Мушкаров удостоен със званието Академик

В личен телефонен разговор и поздравителен адрес, областният управител поздрави единственият Академик, роден в Благоевград, проф. д.м.н. Олег Мушкаров.
Николай Шушков обърна специално внимание, че „Това признание на БАН към професионалните и научните Ви изследвания е повод да се гордеем с Вас и Вашите постижения в национален и световен мащаб.
Оценка за труда Ви са отличията, които сте получили до днес.
Но най–голямото Ви постижение е приносът в живота, развитието и професионалната ориентация на хилядите млади хора, влезли в магическия свят на математиката. На онези, тръгнали по Вашите стъпки, аспиранти и докторанти, които градят имиджа и прославят математическите умове на България у нас и по света.“
В рамките на разговора бяха обсъдени възможности за създаване на Инициативен комитет от доказани и признати в различни сфери на обществения, икономическия, научен и културен живот, родени на територията на област Благоевград граждани, които да допринасят и подпомагат за нейното развитие и възход.
Областният управител изрази благодарност и подчерта значимостта на труда и всеотдайността на академик Мушкаров с думите: „Като съграждани сме благодарни за преподавателската Ви дейност в Югозападния университет „Неофит Рилски“, с която издигате нивото на университета и допринасяте за развитието на целия регион.
Щастлив съм, че в тези трудни времена имаме поводи за радост и празнуване.
Горд съм, че съм от Благоевград, горд съм, че един наш съгражданин, за първи път е удостоен с това високо звание Академик!“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене