37 годишен мъж от Гоце Делчев блудствал и изнасилил 10 годишно момиче отива на съд

Благоевградската районна прокуратура, Териториално отделение-Гоце Делчев е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Д.У. за извършени от него престъпления по чл. 185, ал.1, по чл. 149, ал. 2, и по чл. 151, ал. 1 от НК.

Малолетните К. и С. често били в компанията на приятеля на баща им – 37-годишният Д.У. Мъжът се възползвал от близостта си с децата. През лятото на 2020 година той приканил 10-годишното момиче да го последва в дома му, където се съвкупил с него. След този случай обвиняемият няколкократно извършвал блудствени действия с детето.

Момичето се оплакало на баща си, който забранил на мъжа да кани децата при себе си, но не подал сигнал на реда за случилото се.

На 20 февруари децата са срещнали обвиняемия, който пак ги поканил в бараката до къщата си да се стоплят. Те са се съгласили и са останали там до вечерта. Когато децата решили да тръгнат, Д.У. им предложил да пренощуват при него. Те са отказали, но обвиняемият ги е убедил да останат под предлог, че баща им е заминал за София по работа. През цялото време, докато са децата били при него, мъжът не е уведомил никого от близките им.

През нощта насилникът е заплашил малолетното момиче и е извършил блудствени действия с него. На следващата сутрин е казал на децата да не излизат от вкъщи.

Междувременно за изчезването им била уведомена полицията, която ги установила около 15:00 часа в дома на обвиняемия.

Понастоящем той е с наложена мярка за неотклонение „домашен арест“. Предстои делото да продължи в съда.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене