Протест срещу зеления сертификат организират неврокопчани

Протест срещу зеления сертификат организират група неврокопчани за 1 ноември-Денят на народните будители. Организацията тече през социалните мрежи. Предвижда се мирният протест да започне пред паметникът на Гоце Делчев към 16:30 часа, да премине в шествие през главната улица „Търговска“ и да завърши на площад „Македония“ пред Дома на културата.

Групата граждани изрежда серия от аргументи против зеленият сертификат като условие за работа и посещения на различни търговски обекти. Според протестно-настроените граждани ситуацията прераства от чисто медицински въпрос в политически и икономически. „Ваксината е личен избор, а не условие за работа“, подчертаващ протестърите. Те са твърдо против заповедта на здравния министър, с която бяха въведени здравните сертификати.

„Със задължителното изискване на представянето на т.нар. Зелен сертификат се извършва дискриминация на основание: ваксиниран, или не! С въвеждането му се погазват основни човешки права: правото на труд; правото на свободно придвижване; правото на образование…“, смятат протестърите.
Противопоставяме се на тази чудовищна принуда от страна на държавата и правителството- всеки български гражданин поголовно да бъде подлаган на дискриминация по този признак, категорични са организаторите на протеста.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене