Неврокопчанин си направил лаборатория с гипсокартон за канабис вкъщи

Прокуратурата в Гоце Делчев предаде на съд Г.Т. по обвинение за извършени от него престъпления – незаконно държане на наркотични вещества и отглеждане на растения от рода на конопа.

На 17.10.2019 г. в обитаван от обвиняемия имот на ул. „Ален мак“ в град Гоце Делчев било извършено претърсване. Повод за това била проверка на постъпила оперативна информация за държане на наркотични вещества.

В едната част на тавана на къщата било открито помещение, изградено от гипсокартон. От вътрешната страна то било покрито със светлоотразително фолио. Имало монтирани лампи, въздушни филтри, вентилатори, маслен радиатор, както и трансформатори за ток. На пода са били поставени пластмасови саксии със засадени в тях 18 растения с различна големина.

На тавана била открита и обособена метална конструкция, покрита от вътрешна и външна страна със светлоотразително фолио. В нея са били установени 15 саксии с растения. Над тях имало 2 вентилатора, влагоабсорбатор и 4 специални лампи. На същото място били намерени кислородни бутилки, трансформатор, уред за измерване на киселинността на почвата.

При направения полеви наркотест растенията са реагирали за канабис. След изсушаването им общото им тегло е 1991,58 грама, като стойността им, съгласно постановление на Министерски съвет за определяне на цени на наркотичните вещества за нуждите на съдопроизводството, е 7966,32 лева.

В хода на досъдебното производство е била назначена физикохимична експертиза на иззетата суха зелена листна маса, от която е видно, че същата представлява марихуана (коноп). Общото тегло на наркотика е 60 грама, чиято стойност възлиза на 240 лева.

Предстои делото да продължи в съда.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене