Корнелия Нинова: Парламентарните избори са много по-важни от президентските

Само редовно правителство ще преведе държавата през кризата. Служебното не може

Широкото ляво обединение около БСП се увеличи с нови граждански организации. Днес председателят на БСП Корнелия Нинова подписа споразумения с ОКЗНИ, ГД „Народна сила“, Федерация на потребителите, КООСО, Съвет на европейската научна и културна общност, НД „За социално и гражданско общество“, Демократичен съюз на жените и ГД „Памет и бъдеще“.

„Радвам се, че сме заедно, особено в тези изпитания и кризи, в които има нужда от обединение на съмишленици около общи идеи. БСП сме стълб на стабилност и предвидимост, около който се събират все повече формации. Бедността и социалните неравенства се увеличават. Трябва  да се погрижим в тези трудни месеци за социално слабите, за възрастните, за младите семейства. Лявото е в  подем в Европа, защото настоящите проблеми и множеството страдащи хора изискват леви решения,“ заяви Нинова.

„Парламентарните избори са много по-важни от президентските. Само редовно правителство ще преведе държавата през кризата. Служебното не може. Без нас в следващия парламент няма да може да се състави правителство. Затова и отговорностите ни са още по-големи,“ посочи лидерът на БСП.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене