Да живееш и празнуваш на улицата на Апостола на свободата

Рядко в днешно време има толкова задружни съседи. Местните в Крупник от ул. „Васил Левски“ се славят като най-задружни. Живеят и празнуват заедно. Обединява ги не кой да е, а Апостола на свободата. Дни след отбелязването на годишнината от смъртта на Дякон Левски, стопаните от улица „Васил Левски” в село Крупник събраха приятели, близки и роднини, посрещнаха много гости за „Зимния празник”.

По спомени на местните от около 20 години почитат Апостола, но от 6 при такава голяма организация. Вчера всички заедно опънаха голяма трапеза, а отец Величко отслужи литургия и благослови жителите от улицата, носеща името на великия българин, дал живота си за свободата на Родината.

Преди години силно се обединили с идеята на 19-ти февруари да почитат паметта на Апостола на свободата- Васил Левски. Тази година изключително ветровитото и студено време не успя да ги спре да реализират идеята си.

Всяка година организаторите са по-креативни, по-инициативни, всяка година с по-голям мерак се подготвя Зимният празник. Трибагреници красяха улицата, портрет на Дякона стои закачен по средата на улицата. Кметът на община Симитли Апостол Апостолов и кметицата на Крупник Иванка Чакалска споделиха зимния празник на местните от ул. „Васил Левски“.

На празника имаше и жива музика и веселба. Кръшни хора местните виха до късно вечерта. Основни организатори тази година бяха Илия Марков и Мариян Мариянов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене