Лекар от Разлог получи грамота в борбата с COVID-19

Д-р Ваня Крънчева, специалист „Пневмология и фтизиатрия“ е един от лекарите в МБАЛ – Разлог, които вече повече от година работят неуморно и всеотдайно на първа линия в борбата с COVID-19. Д-р Крънчева е удостоена от Районната лекарска колегия в Благоевград с грамота в категория „Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация“. Тя е от специалистите, които по време на пандемията работи в отделенията на здравното заведение в Разлог, където се приемат болни от COVID-19 и с изключителен професионализъм, човещина, отговорност и всеотдайност спасява живота на стотици хора.

Пациентите наричат д-р Ваня Крънчева „Ангел в бяла престилка“ и заради внимателното ѝ отношение и това, че винаги намира добра дума за всеки, за да утеши близките и вдъхне кураж на болния. Десетки са благодарностите, които са отправени към нея, адресирани по един или друг начин. През миналата година, когато служители на община Белица попаднаха във Вътрешно отделение на болницата в Разлог, покосени от вируса – д-р Крънчева бе от медиците, които отново с грижа и професионализъм помагаха и вдъхновяваха живот.

Д-р Ваня Крънчева получи и благодарствено писмо. След получаването на грамотата, тя изрази своята благодарност.

„Благодаря на Районната лекарска колегия за грамотата. Бих искала да я поделя с моята медицинска сестра, Анета Катончева. Благодаря, че в тези трудни времена, които са изпълнени с напрежение, риск и умора беше и си ми помощник и упора! Въпреки многото трудности, ние продължаваме“, допълни д-р Ваня Крънчева.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене